h_small.jpg h2_small.jpg h3_small.jpg h4_small.jpg
h5_small.jpg h6_small.jpg h7_small.jpg h8_small.jpg
h9_small.jpg h10_small.jpg h11_small.jpg h12_small.jpg
De vakantiewoning biedt ruim voldoende plaats aan twee personen. Eventueel met twee a drie kinderen. Alle basisvoorzieningen voor een self supporting verblijf zijn aanwezig. De koelkast heeft een vriesruimte. Er is een 4 pits gasfornuis met oven. Er is basis bestek en serviesgoed. Evenals een pannenset. De badcel heeft een toilet, wastafel en doucheruimte. Op koele dagen kan op de bovenverdieping de houtkachel opgestookt worden. Veel uitzicht vanuit de tuin is er niet. Veel groen en de muur van de buurman. Maar bij heldere atmosfeer kan het uitzicht vanuit het slaapkamerraam heel spannend zijn: Een deel van de westelijke Alpen met als hoogtepunt de over de grens met Italië gelegen top Barre des Écrins. 4102 meter hoog en op 154 kilometer afstand.

Uitzicht vanuit Italie op de Barre des Ecrins in Frankrijk

Op drie kilometer rijden richting Moncalvo, in het buurtschap San Giovanni, vindt u aan de SS 457 een winkelcentrum met o.a. drie supermarkten. De beste sortering vers brood vonden wij bij de U2 supermarkt. Er is ook een wasserette mocht het wat snel zijn gegaan met de schone kleding. Het dorp Moncalvo heeft iedere donderdagochtend markt. Verder vind u in Moncalvo twee warme bakkers en redelijk wat kleinere winkels. Kaartmateriaal van de omgeving vind u bij Cartografia Di Dorato Anna Maria, via 20 Settembre nummer 30. Makkelijk parkeren kan wat problematisch zijn. In het bijzonder op de donderdagochtend van de markt. Een makkelijk te bereiken grotere Supermarkt is de Mercatò te Castell'Alfero. Deze is vanuit Castellino 16 km en 18 minuten rijden richting Asti. Hier vindt u tevens de Shun Fa. Een winkel vergelijkbaar met onze Action maar dan fors groter. Voor een nog groter aanbod kunt u naar Esselunga in Casale Monferrato (via Rita Levi Montalcini, 1). Dit is vanuit Castellino 20 km en 23 minuten rijden. Op dinsdag- en vrijdagochtend is er markt in Casale (Piazza Castello). Een trefzekere parkeerplaats op loopafstand van het centrum vonden wij altijd aan de via Giacomo Matteotti.

Een zeer schappelijk geprijsde afhaalpizzeria (Pizza Sprint ) vindt u aan de SP 31 tegenover het voormalige station van Moncalvo. Verder is er in de regio een ruime keuze aan redelijk geprijsde restaurantjes te vinden. Vooral het op werkdagen aangeboden "Pranzo di Lavoro" (middagmaaltijd) is wel heel betaalbaar. In het nabijgelegen plaatsje Sala Monferrato (Antichi Sapori) worden twee gangen + dessert + koffie + tafelwater + kwart liter wijn nog steeds aangeboden voor € 11 per couvert. Komt u op andere tijdstippen dan betaalt u wel wat meer. Maar nog steeds minder dan u gemiddeld in Nederland gewend bent.

Het dorpje Castellino maakt deel uit van de gemeente Moncalvo. Het ligt nog net in de provincie Asti, op de grens met de provincie Alessandria. Het dorp telt ongeveer 40 inwoners. Er wonen wat forenzen, een paar Nederlanders en er zijn nog enige boeren actief met wijnbouw, veeteelt en wat landbouw. Het dorpje is rustig maar niet ingeslapen. De beschermheilige van het dorp is niemand minder dan Santa Caterina d'Alessandria.

Hoe bereiken we Castellino?

Vanuit Nederland is de kortste route via Duitsland, Basel, de Gotthardtunnel, Milano, A4(Torino) en dan A26 (Alessandria). Daarna de keuze of via Vercelli of via Casale Monferrato. Het tolvignet voor Zwitserland kunt u eventueel bij de grensovergang kopen. Voor de heenreis nemen we twee dagen. We overnachten dan in Müllheim, Markgräflerland. Leuk en rustig plaatsje. Meerdere Hotels. Wij kiezen voor Hotel Stadthaus. € 73. In de zomer en het najaar is het bij helder weer te overwegen de St Bernardpas te nemen en via het Aostadal te reizen. De terugreis doen we altijd in één keer.

Met de autonavigatie ingesteld op Castellino (Asti) komt u er wel. (Let op! Sommige navigatiesystemen proberen u vanuit Castellino bij bepaalde bestemmingen het bos in te sturen. Ga hier niet op in. Zo troffen wij eens een hoogbejaarde alleenstaande Nederlandse dame die zich met haar kampeerbus hopeloos had vast gemanoeuvreerd op een steil bospad tussen de Strada Bricco en de Viale Pininfarina). Omdat wij onze navigatie meestal in het dashboardkastje hebben opgeborgen en omdat de hoofdweg door het dal nogal veel haastige automobilisten kent is het handig om bij het naderen van de afslag even op het volgende te letten:

Vanuit het Noorden: De afslag naar Castellino vanuit het noorden op provinciegrens
De afslag naar Castellino vanuit het noorden dichtbij

Vanuit het Zuiden : De afslag naar Castellino vanuit het zuiden dichtbij

De vakantiewoning is direct links bij de ingang van het dorp Castellino gelegen: Vakantiewoning Castellino vanuit de lucht